سولفات روی به عنوان یک ریز مغذی برای رشد گیاهان لازم است. به همین دلیل از این ماده در صنایع تولید سولفات ویتامینه روی و کود روی استفاده می شود. عنصر روی یکی از عناصر تشکیل دهنده سولفات روی می باشد که به عنوان یک ریز مغذی برای رشد گیاهان معرفی شده به طوری که اهمیت رشد گیاه در حضور مقادیر کافی روی مورد توجه محققان حوزه کشاورزی قرار گرفته است.
کمبود روی در گیاه می تواند فرآیندهای زیستی، متابولیکی، فیزیولوژیکی و فتوسنتز را مختل کند. از سویی دیگر در اثر کمبود این عنصر در گیاهان، تشکیل مولکول های زیستی حیاتی نظیر قندها، پروتئین ها با اختلال مواجه شده و در نتیجه، تضعیف گیاه، به خطر افتادن رشد و عدم حاصلخیزی خاک را به دنبال خواهد داشت. سولفات روی به راحتی در آب حل شده و به طور مؤثری می تواند میزان PH خاک را تنظیم کند. این مزیت سبب افزایش میزان روی قابل دسترس برای گیاه را فراهم می کند. توجه به این نکته ضروری است که خاک هایی که دچار کمبود عنصر روی هستند با استفاده از کود سولفات روی، قابل اصلاح می باشند.
بخش بزرگی از زمین های زراعی ایران با مشکل کمبود روی مواجه هستند. بسیاری از محصولات کشاورزی به علت فقدان این عنصر، با کیفیت بسیار پایین رشد می کنند. به همین دلایل استفاده از انواع کودهای حاوی روی می تواند بافت خاک را بهبود بخشد و موجب کشت محصولات مرغوب تر گردد.
کمبود روی در انواع زمین های کشاورزی به دلایل مختلف رخ می دهد. افزایش بستر قلیایی خاک، وجود غلظت زیاد ترکیبات بی کربنات در آب، عدم استفاده صحیح از کودهای کشاورزی در زمان مناسب و افزایش میزان کودهای فسفاته در خاک از جمله عواملی هستند که کمبود روی در خاک را در پی دارند. خسارت مهم کمبود روی ریختن میوه های درختان دانه دار و هسته دار در طول تکامل آنهاست و شدیدترین حالت را می توان زمانی که مثلا سیب به اندازه گردو رشد می کند، مشاهده نمود. در این شرایط گاهاً تا ٨٠ درصد میوه درختان ریزش خواهد داشت. در مرکبات نیز کمبود روی با کلفت شدن پوست و ضخیم شدن سفیده و غیر قابل فروش شدن میوه نمایان می گردد.