کوکوپیت محصول فرعی الیاف نارگیل است که با استفاده از الیاف دورریختنی پوست نارگیل تولید میشود. رشتههای نازک پوست نارگیل جدا شده سپس پودر و بستهبندی میشوند. سه نوع فرآوردهی کوکوپیت عبارتند از پیت، الیاف و چیپس.
کوکوپیت مشابه پیت ماس است، اما رنگ آن قهوهای تیره است. تراکم این محصول بهاندازهای است که آب زیادی را در خود نگه میدارد و به همین دلیل نمیتوان آن را تنها استفاده کرد، چون ممکن است ریشهها در آب غرق شوند. کوکو چیپس تکههای کوچکی از الیاف نارگیل است که خصوصیات بهتری نسبت به پیت و فیبر را دارد. کوکو چیپس آب را بهخوبی در خود نگه میدارد و منافذ هوایی خوبی هم دارد.
استفاده از بستر کوکوپیت برای کشت با زهکشی خشک نتایج خوبی به همراه دارد. با استفاده از مواد مغذی مناسب در مخزن آب برای این نوع بستر، ریشهی گیاهان به راحتی به مواد مغذی دسترسی داشته و رشد بیشتر خواهند بود. فضای کافی برای سیستم ریشه، جذب آب و زهکشی بالا و هوادهی مناسب از خواص مهم کوکوپیت تلقی می شود. این بستر فضای کافی برای ریشهها فراهم کرده و هوای کافی را در اختیار گیاه قرار میدهد.
pH کوکوپیت خنثی و در محدودهی 5 الی 7 است، چون این محدوده با گذشت زمان تغییر میکند، لازم است تا با کودهای ارگانیک مقدار pH مجددا تنظیم شود.
بستر کشت کوکوپیت دارای ویژگی ضدقارچی است در نتیجه ریشهها را سالم نگه میدارد و میتواند برخی از آفات را دفع کرده و در نتیجه رشد گیاه آسانتر خواهد بود.