لطفا چند لحظه صبر نمائید

معایب و مزایای روش هیدروپونیک

در روش کشت بدون خاک و محلول غذایی، سیال است و امکان کنترل آن به راحتی وجود دارد. شما مثل سرم، می توانید هر ماده غذایی که نیاز است،‌برای ارتقا رشد محصول، به این محلول اضافه کنید. در حالی که در کشت در بستر خاک، چنین چیزی امکان ندارد.
 

 
یکی از فواید روش هیدروپونیک آن است که گیاهانی را می توان در این روش پرورش داد که در حالت عادی، رشد نکرده یا هزینه رشد آن ها مقرون به صرفه نیست. بهینه سازی مصرف آب، یکی از فواید مهم در تولید هیدروپونیک است. مخصوصا برای نواحی خشک، یک نعمت محسوب می شود. نیازی به ضدعفونی کردن بستر ندارید و آلودگی ریشه هم کاهش می یابد. به نسبت روش غرق آبی، محصولی بیشتر و با کیفیت بهتر در اختیار گلخانه دار و کشاورز قرار می گیرد.
 

 
جمع بندی فواید روش هیدروپونیک عبارت است از؛
 
  • حذف استفاده از آفت کش ها و سموم که هزینه تمام شده تولید را افزایش می دهد و خاک را آلوده می کند.
  • حذف علف هرز در تولید محصولات کشاورزی.
  • عدم نیاز گسترده به خاک.
  • تولید میوه و سبزی در مناطق سردسیر و باتلاقی ایران و جهان.
  • کاهش مصرف آب به خصوص در مناطقی که با کم آبی مواجه هستند.
  • افزایش ارزش غذایی محصولات هیدروپونیک به روش سنتی.
  • استخدام منابع انسانی و کاهش هزینه های سربار تولید محصولات کشاورزی. 
  • بازآفرینی مناطق کم تر توسعه یافته و مکان های متروکه به منظور احداث گلخانه (روش هلندی).
  • کشت گیاهان علوفه ای به صورت متوالی برای واحدهای کوچک دامداری.
  • کاهش ابتلای گیاهان به بیماری های ارگانیک و انگلیکاهش قابل ملاحظه.
مقایسه 0 انصراف