لطفا چند لحظه صبر نمائید

هرس کردن چیست؟ و چرا باید گیاهانمان را هرس کنیم؟


هرس کردن به چه معناست؟

هرس به معنی حذف قسمتی از اندامهای رویشی ( ریشه، ساقه، برگ ) و بدست آوردن گیاه با شکل و فرم مطلوب. حذف شاخه و برگ های اضافی به منظور عبور هوای بیشتر بین اجزای گیاه، رسیدن نور کافی به آن ها و آرایش شکل ظاهری گیاه برای به دست آوردن شکل دلخواه و یا ارتقاء سلامت گیاه است.
 

چگونه عمل هرس کردن را انجام بدهیم؟

درهرس معمولاساقه وشاخه جانبی را قطع کرده و اندام زایشی را مثل گل حذف نمی کنیم ضمنا باید توجه داشت که هیچگاه ¼ کل گیاه را بیشتر هرس نکرده و شاخه ها باید از فاصله چند میلیمتری جوانه و محل اتصال ساقه وب رگ (گره) قطع کنیم.

هدف از هرس کردن چیست؟

هدف اصلی هرس کردن، سلامت و رشد متعادل گیاه است. 

بایدها و نبایدهای هرس کردن!
 
  • گیاهان کوچک را هرس نکنید و بگذارید به‌اندازه مناسب برسند تا هم گیاه به‌صورت کامل رشد کند و هم شما بتوانید شکل دلخواهتان را به آن بدهید.
  • بهتر است برای بسیاری از گیاهان، این کار را بعد از اتمام دوره گلدهی انجام دهید.
  • گیاهانتان را قبل از شکوفه دادن، هرس نکنید، چراکه ممکن است جوانه‌ها را از دست بدهید.

نکته

قبل از هرس کردن گیاه، بهتر است چند قدم به عقب بردارید و از گیاه فاصله بگیرید، سپس به ساختار و شکل کلی گیاه، نگاهی اجمالی بیندازید و تصمیم بگیرید که کدام شاخه یا برگ را هرس کنید تا رشد متعادلی داشته باشد. ایده خوبی نیست که بدون در نظر گرفتن شکل و ساختار گیاه، اقدام به هرس نمایید و به یکباره ۲۵ درصد از شاخ و برگ گیاه را هرس کنید!
 
مقایسه 0 انصراف