چگونه یک نارنجک دودزا درست کنیم؟
نارنجک دودزا یک وسیله آتش بازی است که ابری از دود تولید می کند. از این نارنجک ها در عملیات تاکتیکی نظامی و آزمایش دود استفاده می شوند. آنها همچنین می توانند ابزارهای سرگرم کننده ای برای بازی های پینت بال و صرفاً به هم ریختگی باشند. حتی اگر استفاده از نارنجک دودزا قانونی و ایمن است، اما در هنگام استنشاق دود احتیاط کنید.
قسمت 1 آماده سازی مواد
مرحله 1 مواد خود را جمع آوری کنید.
برای ساختن نارنجک دودزا ابتدا به چند ماده اولیه نیاز دارید. مواد عبارتند از:
شکر گرانول یا نیشکر. این ماده را می توانید در هر سوپرمارکتی تهیه کنید.
نیترات پتاسیم (KNO3). میتوانید آن را در فروشگاه آنلاین فلات کالا تهیه کنید.
یک قوطی فلزی نوشابه
4 تا 5 اینچ نخ پنبه ای، برای فتیله شما.
نوار چسب.
فندک یا کبریت.
مرحله 2 لوازم خود را آماده کنید.
شما از چندین ابزار برای ساختن نارنجک خود استفاده خواهید کرد. این ایده خوبی است که ابزارهای خود را برای زمانی که به آنها نیاز دارید آماده کنید تا روند سریعتر پیش برود. شما به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
آب و صابون برای تمیز کردن قوطی
یک قیچی برای نصف کردن قوطی.
یک فنجان اندازه گیری.
یک قابلمه یا ماهیتابه برای پختن مواد.
یک حوله یا دستکش فر برای محافظت از دست شما.
یک قاشق، همزن، چوب یا چیز دیگری برای مخلوط کردن مواد.
یک اجاق گاز برای گرم کردن و پختن مواد.
مرحله 3 مواد خود را آماده کنید.
آماده سازی مواد شما کمک می کند تا هر مرحله به خوبی پیش برود. قبل از شروع به مخلوط کردن و پختن مواد خود، قوطی نوشابه را بردارید. آن را با آب و صابون تمیز کنید. سپس با استفاده از قیچی آن را از وسط نصف کنید.
هر توده ای را که در پودر نیترات پتاسیم می بینید بشکنید. اگر لازم است آن را از صافی عبور دهید.
مواد خود را از قبل اندازه گیری کنید. شما می خواهید به ازای هر 2 قسمت شکر حدود 3 قسمت نیترات پتاسیم را اندازه گیری کنید. این ¾ فنجان نیترات پتاسیم و ½ فنجان شکر در کل است. فعلاً میتوانید آنها را در کاسهها یا ظرفهای کوچک قرار دهید.
قسمت 2 ساختن نارنجک دودی
مرحله 1 یک تابه خالی را روی اجاق گاز قرار دهید و آن را گرم کنید.
یک تابه خالی را روی اجاق بگذارید و آن را گرم کنید. ماهیتابه خود را بردارید و آن را روی اجاق گاز قرار دهید. اجاق را روشن کنید و ظرف خالی را روی حرارت ملایم تا متوسط گرم کنید. وقتی تابه گرم شد، مواد را اضافه کنید
مرحله 2 مواد خود را مخلوط کنید.
مواد خود را مخلوط کنید. پس از گرم شدن قابلمه، برای مواد شما آماده است. از آنجایی که قبلاً مواد خود را اندازه گرفته اید، کافی است نیترات پتاسیم و شکر را داخل قابلمه بریزید. میتوانید قبل از ریختن موادتان را مخلوط کنید، یا آنها را بهصورت جداگانه از ظرفهای از قبل مرتبشدهای که در آن نگهداری میکردید بریزید. در حین ریختن مواد در تابه، با استفاده از قاشق، همزن سیمی یا ابزار همزن دیگر، مواد را با هم مخلوط کنید.
مرحله 3 مخلوط را بپزید.
مخلوط را بپزید. به هم زدن ادامه دهید تا مخلوط مایع شود و مدام هم بزنید. مطمئن شوید که آن را فقط تا زمانی که مایع شود مخلوط کنید. اگر خیلی طولانی مخلوط کنید، مخلوط می تواند غلیظ شود و آتش بگیرد.
مرحله 4 مایع را داخل قوطی بریزید.
مایع را داخل قوطی بریزید. دست خود را در حوله یا دستکش فر بپوشانید تا از گرما محافظت شود. با همان دست، قابلمه را بگیرید و محلول مایع شده از قابلمه را در نیمه پایین قوطی برش خورده خود بریزید. می توانید قوطی را با دست دیگر خود نگه دارید یا در حالی که مایع را داخل آن می ریزید، آن را روی یک سطح صاف بگذارید.
مرحله 5 فتیله را وارد کنید.
فتیله را وارد کنید. حدود 4 تا 5 اینچ نخ پنبه ای را برش دهید و آن را در وسط مایع قرار داده و در جای خود نگه دارید. ممکن است مجبور شوید رشته را با قرار دادن قوطی کنار دیوار در حالی که سرد و سفت می شود، نگه دارید.
مرحله 6 اجازه دهید مایع سفت شود.
بگذارید مایع سفت شود. در حالی که بالای قوطی هنوز خاموش است، مایع را کنار بگذارید تا سفت شود. این فرآیند معمولاً در دمای اتاق حدود 6 تا 8 ساعت طول می کشد. برای سرعت بخشیدن به فرآیند می توانید آن را حدود 4 تا 5 ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله 7 بالای قوطی را روی نارنجک قرار دهید.
بالای قوطی را روی نارنجک قرار دهید. هنگامی که مایع سفت شد، از زمانی که آن را جدا کردید، بالای قوطی را بگیرید و آن را دوباره روی نارنجک قرار دهید و دو قطعه را با چسب چسب به هم بچسبانید. فتیله را از روی قوطی نوشابه از دهانه به بیرون رد کنید.
مرحله 8 نارنجک را روشن کنید.
با گرفتن فندک یا کبریت و روشن کردن انتهای فتیله نارنجک را ایمن تر روشن کنید. پس از چند ثانیه (زمانی که فتیله به طور کامل ناپدید شد) باید مشاهده کنید که دود شروع به آزاد شدن می کند. برای جلوگیری از استنشاق دود، نارنجک را بلافاصله پس از روشن کردن آن از دست خود پرتاب کنید.
قسمت 3 انجام برخی تغییرات
مرحله 1 رنگ را اضافه کنید.
برای تولید دود رنگی، فقط مقداری رنگ پودری (آنیلین) را به مخلوط خود اضافه کنید. حتما از رنگ پودری استفاده کنید. می توانید رنگ آنیلین را در اکثر فروشگاه های هنری یا صنایع دستی تهیه کنید.
مرحله 2 "بمب های دودی" بسازید.
"بمب های دودی" درست کنید. به جای استفاده از قوطی نوشابه، صبر کنید تا مخلوط مایع کمی سفت شود و مانند خمیر شیرینی با آن رفتار کنید. وقتی قوام خمیر شیرینی به دست آمد، آن را با قاشق به شکل گلوله های کوچک بریزید، توپ را در فویل حلبی بپیچید و یک فتیله کوچک به توپ بچسبانید.
مرحله 3 جوش شیرین را اضافه کنید.
بلافاصله پس از برداشتن مخلوط مایع از روی اجاق، مقداری جوش شیرین به آن اضافه کنید. این کار باعث می شود که نارنجک شما به طور یکنواخت و آهسته بسوزد.
برای انجام این مورد، نسبت تناسب به صورت زیر است:
9 قسمت نیترات پتاسیم به ازای شش قسمت شکر به ازای 1 قسمت جوش شیرین (9:6:1)